Mijn blog

Welkom op mijn nieuwe/oude blog!

Wat is dit lang geleden zeg…
Ik vraag mij af of ik überhaupt nog weet hoe het ook alweer moet, dat hele bloggen. Ik had laatst ineens een ingeving in de douche (want ja, daar heb je vaak de beste ideeën). Ik bedacht mij, toen ik onder het hete water stond te ontspannen na een pittige dag, dat ik het schrijven over dingen toch best wel miste. Dat dat vroeger voor mij echt een manier van “verwerken” was. Ik schreef over moeilijkheden of over dingen die ik meemaakte en daardoor kon ik het in mijn hoofd in een laatje stoppen en was het niet meer op de voorgrond. Het was voor mij als een soort dagboek wat je vroeger als kind had.

Dat hele “in en laatje stoppen en het is niet meer op de voorgrond” is voor mij de laatste paar maanden erg lastig geworden. Ik pieker enorm veel en ik blijf de piekergedachtes ook vasthouden. Het is alsof ik van mezelf de gedachtes niet weg mag stoppen omdat ik dan bang ben dat er iets fout gaat. Het loslaten van dingen is voor mij altijd erg moeilijk geweest. De laatste paar maanden is dit een groot probleem geworden. Ik kan me vaak niet meer goed ontspannen en ik voel me mentaal overspannen.

Deze blog ben ik dan ook een beetje begonnen met de hoop dat het voor mij voor een soort verlichting kan gaan zorgen. Dat ik weer dingen van me af kan typen. Dat ik dingen met mensen kan gaan delen en dat zij zich er dan soms in kunnen herkennen. Herkenbaarheid zorgt voor verbondenheid. Je even niet alleen voelen in je eigen ‘problemen’.

Ik hoop dat jullie mijn blog vaak zullen bezoeken en het als een fijne plek zullen ervaren. Ik maak ook weekvlogs van mijn leven, check deze ook zeker een keertje!

Over wat voor onderwerpen zou jij heel graag iets willen lezen op deze blog?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *