Mijn blog

De cirkel van frustratie | Mijn Fibromyalgie

Als je chronisch ziek bent dan ken je het wel…
Je hebt een mega goede dag, je kan de hele wereld aan! De dag erna voel je je overreden door een vrachtwagen en kun je niet veel meer dan gewoon uitrusten en opladen. Als je hebt geaccepteerd dat je chronisch ziek bent, zul je sneller ‘oké’ zijn met het feit dat je een slechte dag hebt en zul je je sneller ontspannen. Omdat ik nog middenin het acceptatieproces sta, gaat dat bij mij net een beetje anders…

Pagina's: 1 2

3 Reacties

  • Lisanne

    Na 8 jaar heb ik het nog steeds niet geaccepteerd. Ja, in periodes dat het goed gaat. Dan heb ik het volledig geaccepteerd. Totdat het slechter gaat, dan is het weer precies jouw verhaal. Maandag kon ik geen aardappels schillen want ik kon die kleine dingen niet vastpakken. Dus jammer dan, we halen wel rösti uit de vriezer . Maar vervolgens wel die hele vriezer eerst gaan ontdooien. Dus dinsdagochtend kon ik niet lopen. Ik moest huilen van de pijn, zo erg was het. Maar we moesten wel naar logopedie voor mijn zoon. Strompelend de auto in, nog geen pijnstillers genomen want daar moet ik eerst meer voor eten anders word ik er zo misselijk van. Het leven bestaat niet meer uit plannen, maar op het moment bedenken of je iets kan. Het plannen van die energie kost te veel energie. Ik spreek niet meer 2 dagen van tevoren af, ik bel op het moment zelf of oma thuis is. En het went niet. Echt niet. Nog steeds niet. Ik hoop dat jij het sneller accepteert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *