Mijn blog

Mijn gesprek met Nathalie van Fibromyalgieblog.nl!

Ik volg Nathalie en haar blog al een hele lange tijd. Haar blog is een fijne plek om te bezoeken als je meer wil weten over Fibromyalgie maar het is ook een fijne plek als je gewoon herkenbare dingen wilt lezen.

Ik volg Nathalie ook op Instagram en ik zag daar haar oproepje voorbijkomen om een videogesprek te plannen. Ze bood deze videogesprekken aan omdat ze mensen wil helpen die vastlopen in het chronisch ziek zijn of heel veel vragen over dit onderwerp hebben. Zelf liep ik natuurlijk ontzettend vast in het accepteren van het chronisch ziek zijn dus ik voelde mij meteen al wel aangesproken. Toch twijfelde ik eerst nog een beetje omdat ik het allemaal heel spannend en een beetje ongemakkelijk vond. Wat nou als het niet zou klikken tussen ons of als ik niet de informatie zou krijgen die ik nodig had. Nadat ik deze blogpost had geschreven, nam Nathalie contact met mij op via Instagram. Ze zei dat haar videogesprek waarschijnlijk heel goed bij mij zou passen en dat ze mij heel veel kon vertellen over het acceptatieproces. Omdat ik al erover nagedacht had, besloot ik om een afspraak met haar te maken.

Het gesprek was gepland op 24 juni en ik had er heel veel zin in. Ik vond het ook ontzettend spannend maar ik had eigenlijk niks te verliezen.
Het was op 24 juni erg warm dus we hadden de afspraak van ’s middags naar ’s morgens verplaatst. Dit vond ik meteen al zo fijn want ze hield eigenlijk direct al rekening met het chronisch ziek zijn in combinatie met hitte. Natuurlijk is hitte voor gezonde mensen ook niet altijd fijn maar goed, het was voor mij gewoon een fijn iets om te ervaren.

Over het gesprek zelf ben ik echt mega tevreden en ik kijk er echt met een hele positieve blik op terug. Nathalie is een mega rustig en begripvol persoon en ze luistert echt naar wat je zegt. Ze heeft op alles een heel fijn antwoord en ze vraagt ook door als ze iets beter wil begrijpen.
Ze vraagt de juiste dingen en komt nooit aanvallend over, iets wat ik erg fijn vind om te ervaren tijdens een gesprek.
Ons gesprek ging vooral over het stukje acceptatie en ook over wat ik graag wil doen in de toekomst qua werken. Ik had voor mezelf altijd het beeld geschept dat ik mijn opleiding afmaak en dat ik dan eerst moest meedraaien in de maatschappij. Dat ik eerst een ‘basis’ moest vormen om vervolgens mijn eigen bedrijf daarnaast op te gaan bouwen.
Nathalie heeft mij echt in laten zien dat dat niet per se nodig is. Waarom zou ik niet meteen beginnen met mijn eigen bedrijf? Waarom zou ik daar niet NU AL mee beginnen?
Ik met mijn Fibromyalgie ga gewoon niet passen in de maatschappij en hoe deze nu is ingericht. Vooral niet met de opleiding en het werkveld wat ik heb gekozen. Dat is gewoon ontzettend zwaar als je chronisch ziek bent en elke dag pijn/vermoeidheid ervaart.

Door het gesprek heb ik nieuwe energie gekregen en voel ik heel veel motivatie om te gaan voor mijn dromen. Dat is ook de zin die het meest is blijven hangen “van mijn dromen mijn doelen maken”. Ik denk echt dat het videogesprek met Nathalie ervoor gezorgd heeft dat ik het gewoon ga doen. Ik ga gewoon al een begin maken met mijn eigen bedrijf en ik kijk wel hoe alles gaat lopen. Ik ga er gewoon voor!

Wat ik ook mega fijn vond is dat ik na een paar weken na ons videogesprek een hele uitgebreide samenvatting heb ontvangen van Nathalie. Ze had per onderwerp een heel a4’tje geschreven met waar we het over hadden gehad en ook hele concrete en bruikbare tips. Uiteindelijk was het dus een samenvatting van 12 pagina’s! Ontzettend fijn want zo kon ik het gesprek nog eens door mijn hoofd laten gaan en meteen de tips gebruiken!

Ook heb ik nog het e-book van Nathalie aangeschaft: Leuker leven met Fibromyalgie. Dit e-book is heel erg handig en staat echt VOL met bruikbare tips en herkenbare verhalen. Zelf heb ik er een mooi notitieboekje bij gekocht en hierin schrijf ik alles wat ik maar interessant vind en wat voor mij van toepassing is. Dit gaat mij zeker verder helpen in het acceptatieproces.

Al met al kan ik dus alleen maar heel positief terugkijken op ons videogesprek en ik raad het iedereen aan die ook problemen ondervindt met Fibromyalgie. Natuurlijk heb ik na het videogesprek niet meteen geaccepteerd dat ik chronisch ziek ben maar Nathalie heeft mij zeker wel een duw in de goede richting gegeven waardoor ik nu weet waar ik aan kan werken voor mezelf! Dus, heel erg bedankt Nathalie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *