10x Puppy tips!


Het hebben van een puppy is geweldig. Tegelijkertijd is het ook heel vermoeiend. Toen ik nadacht over een hondje, heb ik heel internet afgezocht naar goede tips. Ik vond heel veel goede tips maar het leek me leuk om zelf ook wat tips te geven. Ik geef namelijk toe dat een puppy hebben mij soms heel zwaar valt. Daar waarschuwen ze je wel voor, maar dat neem je op zo’n moment niet serieus. Toch is het ook enorm leuk, zo’n klein huppelend diertje om je heen. Die kwispelt als je tegen hem praat. Tips zijn altijd welkom toch? Hier zijn er 10!

Tip 1: Voorbereiden
Bereid je echt goed voor. Ik heb bijvoorbeeld een boek aangeschaft over puppy’s, ik heb heel internet doorgezocht en allemaal Youtube filmpjes bekeken. Een hondje nemen doe je niet zomaar dus daar moet je goede voorbereidingen voor treffen.

Tip 2: Onderschat het niet
Daar komt meteen bij dat je het niet moet onderschatten. Ik spreek uit ervaring: een puppy hebben is enorm veel werk en ook erg vermoeiend. Ik heb momenten gehad waarbij ik op de bank zat en het huilen me nader stond dan het lachen. Dat ik zo moe was dat ik echt geen zin meer had. Dat ik mezelf afvroeg waarom ik dit ook alweer zo graag wou.

Tip 3: Schaf de basis aan
In de voorbereiding heb je (als het goed is) bedacht of je je hond in een bench wil leren slapen of niet. Ik heb dit wel gedaan en daardoor wist ik dus dat ik een bench nodig had. Ook basis dingen als speelgoed, voeding, halsband en riem zijn meteen nodig. Hou hierbij ook meteen rekening met de kosten. Een hond hebben is duur.

Tip 4: Een bench
Zoals ik al bij tip 3 zei, je bedenkt van tevoren of je een bench wil gaan gebruiken. Mijn tip is om dat wel te gaan doen. Je zou hem eventueel later weer af kunnen schaffen. Mijn ervaring is dat een bench erg fijn is. Zo kun je als de hond slaapt hem er even in doen en dan heb je even tijd voor jezelf.

Tip 5: Neem de tijd ervoor
Een puppy kost heel veel tijd. Bergen vol tijd. Op dit moment draait mijn hele leven eigenlijk om Dino, dat is niet erg maar onderschat dit niet. Neem die tijd ook want dit zal je later minder zorgen geven.


Tip 6: Neem ook tijd voor jezelf
Hier ging ik de eerste week de fout in. Ik was alleen nog maar bezig met Dino. Dit ging ten koste van mezelf. Ik was op een gegeven moment zo moe dat ik echt niet meer kon. Stel nou dat je puppy lekker slaapt, neem dan ook even tijd voor jezelf. Ga even iets voor jezelf doen. Het is fijn dat puppy’s in het begin nog veel slapen, zo kom je ook nog eventjes toe aan jezelf. Dat is erg belangrijk!

Tip 7: Negeren
Toen ik opzoek ging naar tips om je hondje dingen af te leren, kwam ik erachter dat je juist dingen moet aanleren. Als Dino bijvoorbeeld in iets bijt wat niet mag, moet je hem een alternatief geven. Iets waar hij wel in mag bijten. Ook als hij iets doet wat niet mag, kun je hem het beste negeren. Als je begint te schreeuwen, of heel hard ‘nee’ of ‘foei’ roept, is dit aandacht. En aandacht is voor een hond altijd goed, ookal is het negatieve aandacht. Het beste is dus om hem te negeren of om hem een alternatief te geven.

Tip 8: Zoek een goede dierenarts
Een dierenarts is erg belangrijk als je een hond hebt. Zo kun je je hond goed in de gaten houden qua gezondheid, en bij de dierenarts kun je ook heel veel tips krijgen. Een dierenarts weet alles dus daar kun je terecht met al je vragen.

Tip 9: Kauwspeeltjes
Als je een puppy hebt, heb je natuurlijk ook speelgoed voor hem/haar. Mijn tip is om ook echt goed speelgoed te kopen waar de hond goed op kan kauwen. Zo kun je namelijk een leuk alternatief aanbieden als ze op iets kauwen wat niet mag. Een puppy leert zijn omgeving mede kennen door te kauwen op alles. Ook is het voor een puppy goed om op dingen te kauwen. Ze wisselen van tandjes rond de 4e maand en ook dan is de behoefte om ergens op te kauwen groot. Veel kauwspeeltjes dus!

Tip 10: Geniet
Dit is natuurlijk de belangrijkste tip. Geniet van je puppy en de tijd die jullie samen meemaken. Het kan soms heel frustrerend zijn als hij/zij weer eens niet luistert maar geniet ook van die dingen. Voor je het weet is je puppy ineens een volwassen hond. Dat is natuurlijk ook heel geweldig maar de puppy tijd is speciaal. Dat maak je maar 1 keertje mee. Geniet dus volop van je nieuwe vriend en bouw een hele stevige band met elkaar op!


Heb jij nog een goede tip? Laat het hieronder in de reacties weten!

Marrrja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge