Omdat muziek voor mij zoveel betekent


Zoals je op mijn Instagram al hebt kunnen zien, heb ik twee nieuwe tattoos laten zetten! Ik ben er ongelofelijk blij mee. Ze passen bij mij en ze betekenen ook veel voor mij. In deze blogpost ga ik jullie alles vertellen over de tattoos.

Je zal misschien denken ‘waarom meteen twee tattoos?’. Dat is eigenlijk simpel: de twee tattoos horen eigenlijk bij elkaar. Ze zijn in hetzelfde genre. Ze draaien beide om muziek.
Muziek is voor mij heel veel. Eigenlijk bijna alles. Ik luister muziek wanneer ik blij ben, wanneer ik verdrietig ben, boos, gefrustreerd, teleurgesteld, noem maar op. Bij elke emotie luister ik muziek.

De eerste tattoo staat op mijn rechterpols. Ik wou deze tattoo eigenlijk al voordat ik mijn eerste tattoo liet zetten. Ik kwam hem tegen op Pinterest en was meteen verliefd. Een muzieksleutel met daarachter een hartslag. Je hartslag is een soort beat en muziek kan alles zijn waardoor je leeft. Het klinkt misschien overdreven maar muziek is echt een groot deel van mijn leven.


De tweede tattoo staat op mijn rechter bovenarm. Dit zijn muzieknootjes. In eerste instantie zul je gewoon denken dat het random muzieknootjes zijn. Toch zit er een hele diepe betekenis achter. Het zijn namelijk muzieknootjes van een liedje wat ik vaak op de piano speel. Het stuk is van Yann Tiersen en heet “comptine d’un autre été”. Misschien ken je het wel van de film Amelie. Waarschijnlijk zal je het kennen als je het hoort. Hier speel ik het trouwens zelf. Hou wel even in je achterhoofd dat dit heel lang geleden is opgenomen en ik speel hem inmiddels zonder foutjes haha.

Het liedje heeft voor mij enorm veel betekenis. Dit komt omdat het werd gedraaid op de crematie van mijn beppe (oma) en omdat ik het altijd speel met in gedachten mijn vader. Dit liedje verbindt mij met de mensen die er niet meer zijn. Als ik het speel, kijk ik naar de foto van mijn vader die op mijn piano staat. Het is alsof ik dan even een connectie voel. Ik vind het fijn en als ik het liedje hoor, krijg ik nog elke keer kippenvel.
De muzieknootjes zijn dus niet zomaar muzieknootjes. Ze zijn veel meer dan dat.


Muziek is dus voor mij heel veel. Vandaar deze twee prachtige tattoos. Ik heb ze laten zetten bij TattooMirr in Heerenveen. Ik kan haar shop zeker aanraden want de tattoos zijn met veel zorg en aandacht gezet. Je ziet dat ze liefde voor haar werk heeft en dat ze elke tattoo met evenveel precisie zet. Kijk trouwens ook even op haar Facebook pagina en haar Instagram!

Heb jij een tattoo? Zo ja, wat voor tattoo(s)?

Marrrja

3 Comments

  1. Wauw wat een mooie tattoo’s! Ik vind die op je rechterpols erg mooi. Ik heb 3 tattoo’s, 2 grote rozen op mijn onderarm, een lotus boven mijn elleboog en de naam van mijn zus op mijn enkel. Als ik zulke artikelen leest begint het langzaamaan weer te kriebelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge