Mijn nieuwe hondje, Dino!


Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn nieuwe hondje, Dino! In deze blogpost ga ik jullie uitgebreid kennis laten maken met mijn nieuwe vriendje. Lees snel verder!

Dino dus. Dat is zijn naam. Ik had eerst eigenlijk een andere naam in gedachte maar na goed nagedacht te hebben, vond ik Dino toch beter voor hem. Zijn eerste knuffel is trouwens ook een dinosaurus dus daar kwam een stukje inspiratie vandaan. Ook vind ik de naam mooi bij hem passen omdat het eigenlijk maar een heel klein hondje is. Een grote naam voor een klein hondje. Leuk toch?

Dino is een kruising van een Chihuahua en een Maltezer. Hij komt uit een nestje van 5 puppy’s en alle puppy’s uit dat nestje waren verschillend van elkaar. Dino is zwart met wit (of wit met zwart) en heeft een heel schattig neusje. Dino is geboren op 18 maart. Toen ik hem zag op een fotootje was ik eigenlijk meteen verliefd. Dat moest mijn hondje worden!


Hoe ik trouwens op het idee kwam om een hondje te nemen?
Ik ben een hele grote dierenvriend, dat is denk ik geen geheim meer. Ook heb ik altijd een grote liefde voor honden. Met een hond kun je echt een band opbouwen, een hele sterke band. Omdat ik mij de laatste tijd niet zo goed voelde mentaal, kwam het idee van een hondje ineens aanwaaien. Ik kon het idee ook niet meer loslaten. Ik kwam dingen op internet tegen over het hebben van een hondje en dat dat je depressie aanzienlijk minder zou maken. Ook zou een hondje je meer zelfvertrouwen kunnen geven en hierdoor ben je nooit alleen. Het waren allemaal hele fijne gedachtes waar ik gauw iets ‘echts’ van wou maken. Na een tijd gepraat (lees: gezeurd) te hebben thuis vonden ook mijn moeder en broer het goed. Ik mocht een eigen hondje!

Ik heb mij natuurlijk heel goed ingelezen in het hebben van een hondje en wat er allemaal bij komt kijken. Dit is zeker geen opvlieging geweest en ik heb er maanden over nagedacht.


Op donderdagavond 18 mei hebben we Dino opgehaald. Het is nu nog allemaal heel erg wennen maar hij voelt zich steeds meer thuis bij ons. Het is echt een schat van een beestje. Een puppy is mega veel werk maar het is het allemaal waard. Als ik naar hem kijk, geeft dat een glimlach op mijn gezicht. Ik denk dat we hele goede vrienden zullen worden. Onafscheidelijk.

Heb jij ook een hondje? Vertel!

Marrrja

2 Comments

 1. Als eerste: wat een schattig beestje! Ik snap meteen dat je helemaal verliefd werd op deze kleine man!
  Wat je leest over dat een hond je niet alleen laat voelen kan ik alleen maar vertellen dat het echt zo is!

  Toen ik op mezelf ging wonen, was ik geregeld alleen thuis wanneer mijn vriend naar zijn werk was.
  Ik voelde me dan ook erg alleen en unhappy op sommige momenten.
  Ik ben altijd mensen en dieren om mij heen gewend.
  Een paar dagen voor valentijn kwam mijn vriend met de verassing dat we om een hondje gingen: Yara.
  De leegte was opgevuld en was super happy.
  Een steun en toeverlaat is ze zeker. Niet te vergeten dat ze ook een maf beest is.
  Nu hebben we er ook nog een bull bij.
  Kortom zeer weinig stilte en gekke streken.
  Een leven zonder hond? Geen denken aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge